Prev Next Pagina:
(AUDIO) Vocea Administratiei Publice Locale din 22 noiembrie 2014

(AUDIO) Vocea Administratiei Publice Local…

Vocea Administratiei Publice Locale din 22 noiembrie 2014    

23 Noiembrie 2014 13:38 Antena administratiei publice locale - cu V.Rusu

Citeste mai mult
(AUDIO) Săptămâna politică - cu Bogatu şi Negru, 22 noiembrie 2014

(AUDIO) Săptămâna politică - cu Bogatu şi …

Săptămâna politică - cu Petru BOGATU şi Nicolae NEGRU, 22 noiembriee 2014

23 Noiembrie 2014 13:36 Săptămâna politică - cu Negru şi Bogatu

Citeste mai mult
(AUDIO) Istoria în mişcare, ediţia din 22 noiembrie 2014

(AUDIO) Istoria în mişcare, ediţia din 22 …

Istoria în mişcare, ediţia din 22 noiembrie 2014, află și cunoaște prețul Libertății - o emisiune moderată de jurnalistul Alecu Reniță.

23 Noiembrie 2014 13:31 Istoria in miscare - cu jurnalistul Alecu Reniță

Citeste mai mult
(AUDIO) Editorialele istoriei, lectura - Ion Ungureanu, 22 noiembrie 2014

(AUDIO) Editorialele istoriei, lectura - I…

Editorialele istoriei, lectura - Ion Ungureanu, 22 noiembrie 2014 Producător Radio Vocea Basarabiei, pentru rubrica „Editorialele Istoriei". Lectura - Ion Ungureanu

23 Noiembrie 2014 13:20 Opinii

Citeste mai mult

Нравится
Share

Astfel de tratamente „vampir" sunt deja folosite în cadrul unor proceduri cosmetice, injecţiile cu PRP fiind utilizate în cadrul terapiilor ce au ca scop reducerea efectului de îmbătrânire de pe faţă şi mâini.

Noua cercetare, ce a fost publicată în cel mai recent număr al publicaţiei British Journal of Dermatology, a fost efectuată în rândul unor persoane ce suferă de alopecia areata, o formă de cădere a părului ce afectează aproximativ 2% din populaţie.

Oamenii de ştiinţă cred că această metodă ar putea fi de folos şi celor ce suferă şi de alte tipuri de pierdere a părului mai răspândite. „Credem că această metodă ar putea ajuta oamenii ce suferă de alopecie androgenică să-şi recapete părul. Credem că este cel mai bun tratament disponibil, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale", a explicat doctorul Fabio Rinaldi.

Studiul a fost efectuat pe 45 de pacienţi ce au beneficiat de injecţii pe o singură parte a capului. Unii au fost injectaţi cu PRP, alţii cu un tratament tradiţional pe bază de steroizi, iar alţii au recepţionat un tratament placebo.

Fiecare pacient a beneficiat în total de trei injecţii, administrarea având loc o dată pe lună. Creşterea părului a fost analizată prin măsurarea zonei în care firele noi de păr au crescut pe scalpul pleşuv. Tratamentul cu PRP a dus la regenerarea semnificativă a părului în zonele pleşuve în comparaţie cu placebo-ul şi cu tratamentul cu steroizi.

Cercetătorii de la International Hair Research Foundation, Universitatea din Brescia şi de la Hebrew University Medical Centre din Israel intenţionează să aprofundeze cercetările asupra acestui nou tratament. Specialiştii speră să reuşească să transforme acest tratament într-o cremă, pentru a elimina nevoia de a folosi ace.

Nina Goad, reprezentanta British Association of Dermatologists, priveşte cu optimism reuşita cercetătorilor. „Alopecia provoacă efecte zdrobitoare asupra calităţii vieţii pacienţilor şi asupra respectului de sine. Acest tratament oferă noi speranţe unui număr mare de persoane", a comentat Goad.