Prev Next Pagina:
Acordul de Asociere semnat cu UE a supărat Rusia, dar e necesar pentru Moldova

Acordul de Asociere semnat cu UE a supărat…

Deciziile Rusiei de a introduce embargo la unele produse moldoveneşti şi de a anula comerţul liber cu Moldova sunt dictate de politic şi nu au nimic în comun cu economicul. Rusia s-a supărat pe faptul că Moldova a semnat Acor...

01 Octombrie 2014 16:03 Politica

Citeste mai mult
Aderarea României la Schengen, probabil amânată din nou

Aderarea României la Schengen, probabil am…

Cel mai probabil, Consiliul JAI din nouă octombrie nu va lua în discuție subiectul aderării României la Schengen. Aderarea se amână din nou, în pofida eforturilor făcute de autoritățile de la București. România acceptase mai...

01 Octombrie 2014 13:52 Presa RO

Citeste mai mult
Diacov nu înțelge cum un organizator de concerte apare în sondaje

Diacov nu înțelge cum un organizator de co…

Renato Usatîi este un „fenomen ciudat" în politica moldovenească, consideră Dumitru Diacov. Liderul de onoare al PD nu înțelege cum de a ajuns acesta să ajungă în sondaje, într-o perioadă atât de scurtă de timp, și să se bucu...

01 Octombrie 2014 10:46 Politica

Citeste mai mult
În Republica Moldova a demarat oficial campania electorală

În Republica Moldova a demarat oficial cam…

Astăzi, 1 octombrie, în Republica Moldova demarează oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. După cum relatează TRIBUNA, înainte de startul oficial al campaniei electorale, Ministerul ...

01 Octombrie 2014 09:29 Politica

Citeste mai mult

Нравится
Share

Astfel de tratamente „vampir" sunt deja folosite în cadrul unor proceduri cosmetice, injecţiile cu PRP fiind utilizate în cadrul terapiilor ce au ca scop reducerea efectului de îmbătrânire de pe faţă şi mâini.

Noua cercetare, ce a fost publicată în cel mai recent număr al publicaţiei British Journal of Dermatology, a fost efectuată în rândul unor persoane ce suferă de alopecia areata, o formă de cădere a părului ce afectează aproximativ 2% din populaţie.

Oamenii de ştiinţă cred că această metodă ar putea fi de folos şi celor ce suferă şi de alte tipuri de pierdere a părului mai răspândite. „Credem că această metodă ar putea ajuta oamenii ce suferă de alopecie androgenică să-şi recapete părul. Credem că este cel mai bun tratament disponibil, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale", a explicat doctorul Fabio Rinaldi.

Studiul a fost efectuat pe 45 de pacienţi ce au beneficiat de injecţii pe o singură parte a capului. Unii au fost injectaţi cu PRP, alţii cu un tratament tradiţional pe bază de steroizi, iar alţii au recepţionat un tratament placebo.

Fiecare pacient a beneficiat în total de trei injecţii, administrarea având loc o dată pe lună. Creşterea părului a fost analizată prin măsurarea zonei în care firele noi de păr au crescut pe scalpul pleşuv. Tratamentul cu PRP a dus la regenerarea semnificativă a părului în zonele pleşuve în comparaţie cu placebo-ul şi cu tratamentul cu steroizi.

Cercetătorii de la International Hair Research Foundation, Universitatea din Brescia şi de la Hebrew University Medical Centre din Israel intenţionează să aprofundeze cercetările asupra acestui nou tratament. Specialiştii speră să reuşească să transforme acest tratament într-o cremă, pentru a elimina nevoia de a folosi ace.

Nina Goad, reprezentanta British Association of Dermatologists, priveşte cu optimism reuşita cercetătorilor. „Alopecia provoacă efecte zdrobitoare asupra calităţii vieţii pacienţilor şi asupra respectului de sine. Acest tratament oferă noi speranţe unui număr mare de persoane", a comentat Goad.