Prev Next Pagina:
Organele de drept: „ANTIFA” pregătea acțiuni violente după alegeri

Organele de drept: „ANTIFA” pregătea acțiu…

Gruparea extremistă „Antifa", condusă de Grigore Petrenco, pregătește acțiuni cu caracter violent după scrutinul parlamentar din 30 noiembrie. Oamenii legii au descins cu percheziții la 15 locații ale membrilor „Antifa", incl...

26 Noiembrie 2014 14:40 Politica

Citeste mai mult
Un vot decisiv

Un vot decisiv

Au mai rămas doar câteva zile până ce locuitorii Moldovei îşi vor alege viitorul. Scrutinul din 30 noiembrie va stabili cine va deține puterea și ce vector politic va alege Republica Moldova. În Chișinău, cei 26 de concurenț...

26 Noiembrie 2014 14:05 Opinii

Citeste mai mult
VIDEO: Renato Usatîi și LEGĂTURILE sale cu FSB: „Eu astăzi sunt PRIZONIERUL Moscovei”

VIDEO: Renato Usatîi și LEGĂTURILE sale cu…

Controversatul om de afaceri Renato Usatîi recunoaște, într-o discuție interceptată cu o cameră ascunsă, că are legături directe cu FSB-ul rusesc și la comanda acestuia s-a implicat în campania electorală din R. Moldova. „Cu...

26 Noiembrie 2014 13:13 Politica

Citeste mai mult
Asociaţia Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici a DECIS pe cine va susține la alegerile parlamentare

Asociaţia Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi P…

Asociaţia Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici din Moldova optează pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova şi îndeamnă cetăţenii să susţină Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la alegerile pa...

26 Noiembrie 2014 10:37 Politica

Citeste mai mult

Нравится
Share

Astfel de tratamente „vampir" sunt deja folosite în cadrul unor proceduri cosmetice, injecţiile cu PRP fiind utilizate în cadrul terapiilor ce au ca scop reducerea efectului de îmbătrânire de pe faţă şi mâini.

Noua cercetare, ce a fost publicată în cel mai recent număr al publicaţiei British Journal of Dermatology, a fost efectuată în rândul unor persoane ce suferă de alopecia areata, o formă de cădere a părului ce afectează aproximativ 2% din populaţie.

Oamenii de ştiinţă cred că această metodă ar putea fi de folos şi celor ce suferă şi de alte tipuri de pierdere a părului mai răspândite. „Credem că această metodă ar putea ajuta oamenii ce suferă de alopecie androgenică să-şi recapete părul. Credem că este cel mai bun tratament disponibil, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale", a explicat doctorul Fabio Rinaldi.

Studiul a fost efectuat pe 45 de pacienţi ce au beneficiat de injecţii pe o singură parte a capului. Unii au fost injectaţi cu PRP, alţii cu un tratament tradiţional pe bază de steroizi, iar alţii au recepţionat un tratament placebo.

Fiecare pacient a beneficiat în total de trei injecţii, administrarea având loc o dată pe lună. Creşterea părului a fost analizată prin măsurarea zonei în care firele noi de păr au crescut pe scalpul pleşuv. Tratamentul cu PRP a dus la regenerarea semnificativă a părului în zonele pleşuve în comparaţie cu placebo-ul şi cu tratamentul cu steroizi.

Cercetătorii de la International Hair Research Foundation, Universitatea din Brescia şi de la Hebrew University Medical Centre din Israel intenţionează să aprofundeze cercetările asupra acestui nou tratament. Specialiştii speră să reuşească să transforme acest tratament într-o cremă, pentru a elimina nevoia de a folosi ace.

Nina Goad, reprezentanta British Association of Dermatologists, priveşte cu optimism reuşita cercetătorilor. „Alopecia provoacă efecte zdrobitoare asupra calităţii vieţii pacienţilor şi asupra respectului de sine. Acest tratament oferă noi speranţe unui număr mare de persoane", a comentat Goad.