Prev Next Pagina:
Tkaciuk îi dă replica lui Voronin

Tkaciuk îi dă replica lui Voronin

Mark Tkaciuk a venit cu o replică la declarațiile lui Vladimir Voronin, potrivit căruia fostul deputat al PCRM ar fi propus includerea pe lista electorală a partidului pe Veaceslav Platon, cunoscut ca având multe relații la M...

23 Octombrie 2014 14:57 Politica

Citeste mai mult
Victor Nichitus:  UCRAINA – ALEGERI CU BĂTAIE LUNGĂ

Victor Nichitus: UCRAINA – ALEGERI CU BĂT…

Duminică, 26 octombrie, vor avea loc alegeri parlamentare anticipate în Ucraina. Potrivit sistemului electoral ucrainean, ju­mătate dintre deputați vor fi aleși pe liste de partid, cealaltă jumătate în co­legii uninominale Di...

23 Octombrie 2014 13:08 Opinii

Citeste mai mult
Kremlinul: Există Putin, există și Rusia; nu este Putin, nu este nici Rusia (media)

Kremlinul: Există Putin, există și Rusia; …

Cetățenii ruși s-au unit în jurul președintelui Vladimir Putin în contextul actualei crize în relațiile dintre Rusia și Occident, care traversează cea mai dificilă perioadă de după războiul rece, ca urmare a evenimentelor din...

23 Octombrie 2014 12:53 Externe

Citeste mai mult
Arcadie Gherasim: Salvaţi alegătorul moldovean!

Arcadie Gherasim: Salvaţi alegătorul moldo…

Ideea acestui material mi-a venit atunci când am citit pe o agenţie de presă din Ucraina că mai mulţi cetăţeni din regiunea Odessa au blocat drumurile în semn de protest faţă de coruperea alegătorilor ucraineni de către parti...

23 Octombrie 2014 07:48 Opinii

Citeste mai mult

Нравится
Share

Astfel de tratamente „vampir" sunt deja folosite în cadrul unor proceduri cosmetice, injecţiile cu PRP fiind utilizate în cadrul terapiilor ce au ca scop reducerea efectului de îmbătrânire de pe faţă şi mâini.

Noua cercetare, ce a fost publicată în cel mai recent număr al publicaţiei British Journal of Dermatology, a fost efectuată în rândul unor persoane ce suferă de alopecia areata, o formă de cădere a părului ce afectează aproximativ 2% din populaţie.

Oamenii de ştiinţă cred că această metodă ar putea fi de folos şi celor ce suferă şi de alte tipuri de pierdere a părului mai răspândite. „Credem că această metodă ar putea ajuta oamenii ce suferă de alopecie androgenică să-şi recapete părul. Credem că este cel mai bun tratament disponibil, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale", a explicat doctorul Fabio Rinaldi.

Studiul a fost efectuat pe 45 de pacienţi ce au beneficiat de injecţii pe o singură parte a capului. Unii au fost injectaţi cu PRP, alţii cu un tratament tradiţional pe bază de steroizi, iar alţii au recepţionat un tratament placebo.

Fiecare pacient a beneficiat în total de trei injecţii, administrarea având loc o dată pe lună. Creşterea părului a fost analizată prin măsurarea zonei în care firele noi de păr au crescut pe scalpul pleşuv. Tratamentul cu PRP a dus la regenerarea semnificativă a părului în zonele pleşuve în comparaţie cu placebo-ul şi cu tratamentul cu steroizi.

Cercetătorii de la International Hair Research Foundation, Universitatea din Brescia şi de la Hebrew University Medical Centre din Israel intenţionează să aprofundeze cercetările asupra acestui nou tratament. Specialiştii speră să reuşească să transforme acest tratament într-o cremă, pentru a elimina nevoia de a folosi ace.

Nina Goad, reprezentanta British Association of Dermatologists, priveşte cu optimism reuşita cercetătorilor. „Alopecia provoacă efecte zdrobitoare asupra calităţii vieţii pacienţilor şi asupra respectului de sine. Acest tratament oferă noi speranţe unui număr mare de persoane", a comentat Goad.