Prev Next Pagina:
Ambasadori din UE despre posibilităţile acordurilor de asociere

Ambasadori din UE despre posibilităţile ac…

Acordul de Asociere cu UE va aduce Republicii Moldova beneficii doar dacă vor fi implementate reforme şi se va tine cont de recomandările UE. Declaraţii în acest sens au fost lansate de către doi ambasadori din UE în cadrul e...

23 Octombrie 2014 09:36 Politica

Citeste mai mult
Petru Bogatu: România devine unionistă și monarhistă

Petru Bogatu: România devine unionistă și …

Deși sunt vechi unionist, pot să-l înțeleg pe Marian Lupu când protestează împotriva mesajelor pro-unire ale prezidențiabililor de la București. Gestul lui e făcut pentru electoratul PDM care, în mare parte, în opinia liderul...

23 Octombrie 2014 08:03 Opinii

Citeste mai mult
Arcadie Gherasim: Salvaţi alegătorul moldovean!

Arcadie Gherasim: Salvaţi alegătorul moldo…

Ideea acestui material mi-a venit atunci când am citit pe o agenţie de presă din Ucraina că mai mulţi cetăţeni din regiunea Odessa au blocat drumurile în semn de protest faţă de coruperea alegătorilor ucraineni de către parti...

23 Octombrie 2014 07:48 Opinii

Citeste mai mult
Nicolae Negru: De ce plânge Putin și amenință Lavrov

Nicolae Negru: De ce plânge Putin și ameni…

Vorbind acum o săptămână despre Ucraina, președintele rus Valdimir Putin spunea că „este imposibil să te uiți fără lacrimi la ceea ce se întâmplă acolo", „la tragedia principală, care se desfășoară în fața noastră, sub ochii ...

22 Octombrie 2014 21:00 Opinii

Citeste mai mult

Нравится
Share

Astfel de tratamente „vampir" sunt deja folosite în cadrul unor proceduri cosmetice, injecţiile cu PRP fiind utilizate în cadrul terapiilor ce au ca scop reducerea efectului de îmbătrânire de pe faţă şi mâini.

Noua cercetare, ce a fost publicată în cel mai recent număr al publicaţiei British Journal of Dermatology, a fost efectuată în rândul unor persoane ce suferă de alopecia areata, o formă de cădere a părului ce afectează aproximativ 2% din populaţie.

Oamenii de ştiinţă cred că această metodă ar putea fi de folos şi celor ce suferă şi de alte tipuri de pierdere a părului mai răspândite. „Credem că această metodă ar putea ajuta oamenii ce suferă de alopecie androgenică să-şi recapete părul. Credem că este cel mai bun tratament disponibil, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale", a explicat doctorul Fabio Rinaldi.

Studiul a fost efectuat pe 45 de pacienţi ce au beneficiat de injecţii pe o singură parte a capului. Unii au fost injectaţi cu PRP, alţii cu un tratament tradiţional pe bază de steroizi, iar alţii au recepţionat un tratament placebo.

Fiecare pacient a beneficiat în total de trei injecţii, administrarea având loc o dată pe lună. Creşterea părului a fost analizată prin măsurarea zonei în care firele noi de păr au crescut pe scalpul pleşuv. Tratamentul cu PRP a dus la regenerarea semnificativă a părului în zonele pleşuve în comparaţie cu placebo-ul şi cu tratamentul cu steroizi.

Cercetătorii de la International Hair Research Foundation, Universitatea din Brescia şi de la Hebrew University Medical Centre din Israel intenţionează să aprofundeze cercetările asupra acestui nou tratament. Specialiştii speră să reuşească să transforme acest tratament într-o cremă, pentru a elimina nevoia de a folosi ace.

Nina Goad, reprezentanta British Association of Dermatologists, priveşte cu optimism reuşita cercetătorilor. „Alopecia provoacă efecte zdrobitoare asupra calităţii vieţii pacienţilor şi asupra respectului de sine. Acest tratament oferă noi speranţe unui număr mare de persoane", a comentat Goad.