Prev Next Pagina:
Ordinul lui Putin: "Băncile ruseşti TREBUIE să rămână în Ucraina!"

Ordinul lui Putin: "Băncile ruseşti T…

În pofida situaţiei tensionate din Ucraina, băncile ruseşti trebuie să rămână în această ţară şi să îşi continue acolo activitatea. O eventuală ieşire a acestora de pe piaţa ucraineană va afecta grav economia acetei ţări, a ...

22 Septembrie 2014 22:15 Externe

Citeste mai mult
PLDM a lansat o declarație în legătură cu avizul Curţii Constituţionale

PLDM a lansat o declarație în legătură cu …

În legătură cu avizul Curţii Constituţionale la propunerea iniţierii unui Referendum republican pentru revizuirea Constituţiei în vederea alegerii directe a Preşedintelui Republicii Moldova, Partidul Liberal Democrat din Mold...

22 Septembrie 2014 21:56 Politica

Citeste mai mult
Victor Nichitus:  LEANCĂ PE ARENA NAȚIONALĂ

Victor Nichitus: LEANCĂ PE ARENA NAȚIONAL…

Premierul român Victor Ponta s-a lansat în alegerile prezidențiale din România. Pentru asta, Partidul Social Democrat a adunat pe Arena Națională din București peste 70 de mii de simpatizanți. Acolo a fost prezent și premieru...

22 Septembrie 2014 20:44 Opinii

Citeste mai mult
Valeriu Saharneanu: Despre tăcerea mieilor în faza când istoria accelerează

Valeriu Saharneanu: Despre tăcerea mieilor…

Ce are tăcerea meilor cu accelerarea istoriei, mă veţi întreba, citind ori auzind titlul prezentelor Considerente. Haideţi să le explicăm pe rând. Să vedem mai întâi ce e cu Tăcerea mieilor. Este titlul unui film thriller de ...

22 Septembrie 2014 19:30 Opinii

Citeste mai mult

Нравится
Share

Astfel de tratamente „vampir" sunt deja folosite în cadrul unor proceduri cosmetice, injecţiile cu PRP fiind utilizate în cadrul terapiilor ce au ca scop reducerea efectului de îmbătrânire de pe faţă şi mâini.

Noua cercetare, ce a fost publicată în cel mai recent număr al publicaţiei British Journal of Dermatology, a fost efectuată în rândul unor persoane ce suferă de alopecia areata, o formă de cădere a părului ce afectează aproximativ 2% din populaţie.

Oamenii de ştiinţă cred că această metodă ar putea fi de folos şi celor ce suferă şi de alte tipuri de pierdere a părului mai răspândite. „Credem că această metodă ar putea ajuta oamenii ce suferă de alopecie androgenică să-şi recapete părul. Credem că este cel mai bun tratament disponibil, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale", a explicat doctorul Fabio Rinaldi.

Studiul a fost efectuat pe 45 de pacienţi ce au beneficiat de injecţii pe o singură parte a capului. Unii au fost injectaţi cu PRP, alţii cu un tratament tradiţional pe bază de steroizi, iar alţii au recepţionat un tratament placebo.

Fiecare pacient a beneficiat în total de trei injecţii, administrarea având loc o dată pe lună. Creşterea părului a fost analizată prin măsurarea zonei în care firele noi de păr au crescut pe scalpul pleşuv. Tratamentul cu PRP a dus la regenerarea semnificativă a părului în zonele pleşuve în comparaţie cu placebo-ul şi cu tratamentul cu steroizi.

Cercetătorii de la International Hair Research Foundation, Universitatea din Brescia şi de la Hebrew University Medical Centre din Israel intenţionează să aprofundeze cercetările asupra acestui nou tratament. Specialiştii speră să reuşească să transforme acest tratament într-o cremă, pentru a elimina nevoia de a folosi ace.

Nina Goad, reprezentanta British Association of Dermatologists, priveşte cu optimism reuşita cercetătorilor. „Alopecia provoacă efecte zdrobitoare asupra calităţii vieţii pacienţilor şi asupra respectului de sine. Acest tratament oferă noi speranţe unui număr mare de persoane", a comentat Goad.