Prev Next Pagina:
Campania electorală este calmă doar în aparenţă, analişti

Campania electorală este calmă doar în apa…

Calmitatea prin care se caracterizează actuala campanie electorală este una aparentă şi nu reprezintă decât o linişte înaintea furtunii. Opinii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Politica", la postul de tele...

31 Octombrie 2014 16:07 Politica

Citeste mai mult
Petru Bogatu: Republica Moldova se îndreaptă spre un dezastru

Petru Bogatu: Republica Moldova se îndreap…

In timp ce partidele de top, şi cele de dreapta, şi cele de stânga, dorm în ghete, voturile sunt vânate de „omuleţii verzi" trimişi de Putin Ceasul ticăie ameninţător. Timpul rezervat campaniei electorale din R. Moldova se s...

31 Octombrie 2014 14:45 Opinii

Citeste mai mult
Parlamentul European va ratifica în noiembrie Acordul de Asociere cu Republica Moldova

Parlamentul European va ratifica în noiemb…

Parlamentul European va ratifica în noiembrie Acordul de Asociere Republica Moldova – UE. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii președintelui Parlamentului, Igor Corman, cu o delegație de europarlamentari, membri ai Gru...

31 Octombrie 2014 13:29 Politica

Citeste mai mult
Cetăţenii şi-au pierdut încrederea în partidele politice, director IPP

Cetăţenii şi-au pierdut încrederea în part…

Cetăţenii şi-au pierdut încredere în partidele politice, în special în cele de la guvernare, fapt care s-a răsfrânt asupra numărului de persoane indecise, a declarat Arcadie Barbăroşie, directorul executiv al Institutului de ...

31 Octombrie 2014 13:04 Politica

Citeste mai mult

Нравится
Share

Astfel de tratamente „vampir" sunt deja folosite în cadrul unor proceduri cosmetice, injecţiile cu PRP fiind utilizate în cadrul terapiilor ce au ca scop reducerea efectului de îmbătrânire de pe faţă şi mâini.

Noua cercetare, ce a fost publicată în cel mai recent număr al publicaţiei British Journal of Dermatology, a fost efectuată în rândul unor persoane ce suferă de alopecia areata, o formă de cădere a părului ce afectează aproximativ 2% din populaţie.

Oamenii de ştiinţă cred că această metodă ar putea fi de folos şi celor ce suferă şi de alte tipuri de pierdere a părului mai răspândite. „Credem că această metodă ar putea ajuta oamenii ce suferă de alopecie androgenică să-şi recapete părul. Credem că este cel mai bun tratament disponibil, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale", a explicat doctorul Fabio Rinaldi.

Studiul a fost efectuat pe 45 de pacienţi ce au beneficiat de injecţii pe o singură parte a capului. Unii au fost injectaţi cu PRP, alţii cu un tratament tradiţional pe bază de steroizi, iar alţii au recepţionat un tratament placebo.

Fiecare pacient a beneficiat în total de trei injecţii, administrarea având loc o dată pe lună. Creşterea părului a fost analizată prin măsurarea zonei în care firele noi de păr au crescut pe scalpul pleşuv. Tratamentul cu PRP a dus la regenerarea semnificativă a părului în zonele pleşuve în comparaţie cu placebo-ul şi cu tratamentul cu steroizi.

Cercetătorii de la International Hair Research Foundation, Universitatea din Brescia şi de la Hebrew University Medical Centre din Israel intenţionează să aprofundeze cercetările asupra acestui nou tratament. Specialiştii speră să reuşească să transforme acest tratament într-o cremă, pentru a elimina nevoia de a folosi ace.

Nina Goad, reprezentanta British Association of Dermatologists, priveşte cu optimism reuşita cercetătorilor. „Alopecia provoacă efecte zdrobitoare asupra calităţii vieţii pacienţilor şi asupra respectului de sine. Acest tratament oferă noi speranţe unui număr mare de persoane", a comentat Goad.