Vladimir Putin, in prima declaratie publica legata de tensiunile din Ucraina, denunta" o lovitura de stat" si "o preluare a puterii prin arme" in tara vecina, dar sustine ca in acest moment nu este necesar sa trimita trupe

Нравится
Share

Vladimir Putin a denuntat marti, intr-o conferinta de presa, "o preluare a puterii prin arme" in Ucraina, transmite AFP. De cealalta parte, presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a apreciat ca Moscova este "de partea rea a istoriei" in criza din Ucraina.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat marti ca in acest moment nu este necesar sa fie trimise trupe in Ucraina, dar Rusia isi rezerva dreptul de a recurge la "toate mijloacele" pentru a-si proteja cetatenii din aceasta tara. Presedintele rus a denuntat marti "o lovitura de stat" si "o preluare a puterii prin arme" in Ucraina, intr-o intalnire cu jurnalisti la resedinta sa de la periferia Moscovei, relateaza AFP, potrivit Mediafax. "Poate sa existe doar o singura apreciere cu privire la ceea ce s-a intamplat la Kiev si in Ucraina: este vorba despre o lovitura de stat, anticonstitutionala, despre o preluare a puterii prin arme", a spus Putin, prima sa declaratie publica de la destituirea lui Viktor Ianukovici de catre Parlamentul ucrainean.

Rusia isi va reduce "la zero" dependenta economica fata de Statele Unite daca Washingtonul ii impune sanctiuni din cauza situatiei din Ucraina, ceea ce va duce la un "krach" al sistemului financiar american, a avertizat marti un consilier al Kremlinului, citat de AFP, scrie Mediafax."Vom gasi un mijloc nu numai pentru a ne reduce dependenta financiara de SUA, ci vom obtine un mare profit din aceste sanctiuni", a declarat Seghei Glaziev pentru agentia publica RIA Novosti. "Tentativele de a adopta sanctiuni impotriva Rusiei vor conduce la un krach al sistemului financiar american si vor aduce sfarsitul dominatiei Statelor Unite in sistemul financiar mondial", a adaugat el. "Sanctiunile sunt o arma cu doua taisuri, iar daca Statele Unite ne blocheaza activele, atunci pasivele organizatiilor noastre in dolari vor fi si ele blocate. Asta inseamna ca bancile si intreprinderile noastre nu vor putea rambursa imprumuturile partenerilor nostri americani", a continuat el.