Dezvaluiri socante: Genocidul nazist savarsit de femeile din trupele lui Hitler

Нравится
Share

O noua carte publicata de un istoric al Holocaustului face o dramatica radiografie a unor femei din trupele lui Hitler, care au devenit criminali nazisti si complici, ele fiind reprezentative pentru sute de mii de femei germane, care au scapat nepedepsite de genocidul din cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Potrivit lui Wendy Lower, autoarea cartii "Hitler's Furies: German Women in the Nazi Killing Fields", care este si profesoara la Claremont McKenna College, jumatate de milion de femei care au participat la crimele in masa, ce au avut loc intre anii 1941 si 1944 pe campurile de lupta ocupate de nazisti, in Polonia, Belarus, Ucraina, Lituania, Letonia si Estonia, au fost in mare parte ignorate de istorici si de justitie, potrivit Washington Post.

Lower a pus cap la cap interviuri ale urmasilor si documente din arhiva, care au fost accesibile de-abia dupa caderea Cortinei de Fier. Potrivit cercetarilor sale, s-au gasit dovezi care arata ca femei care au indeplinit functii de asistente medicale, profesoare, secretare sau neveste ale unor ofiteri SS, au participat la violentul genocid nazist.

Dar de ce au fost trecuti cu vederea atat de multi criminali de razboi pana acum, 70 de ani mai tarziu? Lower descrie o constiinta germana post-razboi care a facut sa existe secrete bine pazite.

Aceasta cultura a uitarii a fost determinata de natura feminitatii si de rolul femeilor in societate. Cartea prezinta femeile naziste care erau integrate in peisajul imbibat de sange din "Estul salbatic", in care evreii si prizonierii erau impuscati in plina zi.

Lower descrie situatia unor tinere asistente care au facut injectii letale si ale unor secretare care au scris ordine de condamnare la moarte.

Insa, cele mai terifiante dezvaluiri din carte se refera la "femeile a caror violenta s-a manifestat in randul copiilor".

Asadar, femeile germane care au facut parte din trupele lui Hitler au participat la genocidul nazist. Un numar foarte mare de femei naziste nu au fost trase la raspundere pentru complicitatea lor la uciderile in masa ale Holocaustului, datorita sexului lor.